RECEPT: Osvěžující zákusek

1. září 2016 v 21:09 | Lili |  Kuchtěnieren
Krémový jablkový zákusek

Když potřebujete nějaký osvěžující zákusek s kombinací jablek a smetany, je toto jistě skvělá volba. :)

Zkoušela jsem tento recept poprvé na oslavu a musím říci, že byl skvělý.
(upozorňuji, že pokud chcete dosáhnout kýženého výsledky, musíte to nechat hodinku dvě vychladnout)

Recept mám ze stránky napadynavody.sk ale doporučila bych pár změn.

Těsto:

  • 5 vejcí
  • 250g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 balení prášku do pečiva (já použila celý, musíte se rozhodovat podle plechu, který máte)
Prostřední krém

  • 5 větších jablek
  • 800ml vody
  • 2 vanilkové pudingy
  • 8 polévkových lžc cukr krystal (myslím, že určitě stačí 5-6, jablka jsou docela sladké
Vrchní krém

  • 500ml smetany na šlehání
  • stužovač (smeta fix) v originálním receptu nebyl, ale myslím, že je ho dibré aspoň jeden sáček přidat)
  • trocha skočice či kakaa na ozdobení



Postup

Předehřejeme si troubu na 180 °C a vymažeme plech herou a vysypeme hladkou moukou.
Celá vejce šleháme s cukrem asi 5 minut do pěny. Poté přidáváme pomalu mouku s práškem do pečiva, olej a promícháme.
Pečeme asi 30 minut (zkoušíme párátkem nebo špejlí, jestli se nelepí drobečky)

Necháme vychladnout a hned můžeme začít připravovat krém (je možno ho dělat jako první, dlouho chladne!)


Nastouháme si jablka.
Do většího hrnce nalejeme vodu a přidáme lžíce cukru. Přikryjeme a počkáme, až začne vret.
Dáme jablka a vsypeme pudingy a pořádně mícháme, až to bude z vařečky, když ji zvednete pomalu opadávat a bude z toho taková hustá kaše.
Necháme vychladnout (nemělo by se z toho úplně kouřit) a rozetřeme na vychladnutý korpus.

Smetanu se ztužovačem vyšleháme, až je z toho pevný (netekoucí) krém a přendáme na prostřední krém.

Můžeme jemně posypat kakem (grankem) či skořicí a necháme hoďku dvě (nebo přes noc) v lednici.

Dobrou chuť :) určitě mi napiště, jestli jste ho dělali a co byste změnili a přidali.

Hrozně mě mrzí, že nemám fotky, ale nějak jsem to zazdila :) stačí si do googlu hodit název a vyjedou vám obrázky a když si přečtete postup, tak získáte představu o tom, jak to vypadá.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

malý nebo velký hafík

málý 100% (2)
velký 0% (0)
střední 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama